Prezentare - Cascada Ciucaș

Cascada și Lacul Ciucaș se află situate în județul Cluj, în apropiere de Turda, la aproximativ 55 de kilometri de orașul Cluj-Napoca.

Cascada are o înălțime de aproximativ 5 metri, la baza căreia este un lac format prin acumulare. Deși mică, apa ce trece prin cascadă are o viteză uluitoare, formând un cadru perfect pentru pasionații de fotografie.

Peisajul pitoresc, ușor freeric este completat perfect de Defileul Hășdatelor și de miul ”jacuzzi” natural, creat de apele învolburate ale râului.

Turiștii ale zona pentru a se răcori în zilele călduroase de vară, bălăcindu-se în apă și bucurându-se de liniștea din mijlocul naturii.

  • Activitățialpinism, ciclism montan, speologie, echitație
  • Producători localilumânări, conserve, dulcețuri, produse apicole, produse lactate
  • Tesaturi lucrate manual ie, cojoc, covoare, prosoape, ciorapi, cuvertură, mileu
  • Ce poți vizita în apropiereCheile Turzii, Cheile Turenilor, Salina Turda, Tunel Buru, Grădina Zoologică Turda
  • Biserici și mănăstiriMănăstirea Cheile Turzii, Biserica de Lemn, Biserica Sfântul Gheorghe, Biserica Înălțarea Sfintei Cruci
Fauna

Unele dintre speciile de păsări din zona Cascadei Ciucaș și a Cheilor din apropiere sunt considerate rarităţi, fiind declarate monumente ale naturii: fluturaşul de stâncă (Trichodroma muraria) , drepneaua mare (Apus melba), mierla de piatră (Monticola saxatilis), presura de munte (Emberiza cia) sau acvila de munte (Aquila crysaëtos).

Flora

Dintre speciile alpine care au supravieţuit până astăzi împrejurimile Cheilor Turenilor se numără: Aster alpinus sau Ranunculus oreophilus, iar dintre plantele mai rare din România întâlnim: garofiţa cu petale albe sau roz (Dianthus spiculifolius) var. integripetalus, viola liliachie (Vioala jóoi), spinul (Carduus fissurae), un neam de omag (Aconitum collibotryon), vulturica (Hieracium tordanum), căpșunică (Cephalaria radiata), o graminee decorativă (Arenastrum decorum), tisa (Taxus baccata).

Localizare

Cascada Ciucaș se află situată în județul Cluj, la aproximativ 55 km de Cluj-Napoca. Traseul duce prin Turda, Mihai Viteazu, Cornești și mai apoi prin pădure și printr-un defileu abrupt.