Istoric

Dino Parc a fost deschis publicului în anul 2015, ajungând repede în topul celor mai vizitate atracții turistice din județul Brașov.

Prezentare - Dino Parc

Dino parc se află în topul celor mai vizitate atracții turistice din Brașov, fiind cel mai mare parc cu dinozauri din Sud Estul Europei.
Parcul este un spațiu educativ și distractiv pentru cei mici, dar și pentru adulții care doresc să afle mai multe despre lumea dinozaurilor.
Principala atracție a parcului este traseul printre dinozaurii uriași, care se mișcă, respiră și scot tot felul de zgomote ciudate, transformându-i în creaturi pline de viață.

Dinozauri întâlniți la Dino Parc reprezintă reproducerea în mărime naturală, conform ultimelor descoperiri paleontologice, a erei mezozice (Epoca Reptilelor).
Pentru ca cei mici să nu se plictisească la Dino Parc, există o expoziție pe tema evoluției și dispariției dinozaurilor și un mic atelier de pictură.
Dacă atmosfera nu se simte suficient de reală, la cinematograful 9D vă așteaptă experiențe de neuitat.

Pentru detalii și rezervări, puteți consulta site-ul parcului dinoparc.ro

  • Activitățiechitație, sky, plimbări
  • Producători localiproduse apicole, decorațiuni artizanale
  • Tesaturi lucrate manualie, cojoc, covoare, prosoape, ciorapi
  • De vizitatMuzeul Județean de Istorie Brașov, Cetatea Râșnov, Peștera Valea Cetății, Peștera Râșnoavei, Rezervația de Urși Zărnești, Poiana Brașov, Peștera de Lapte, Castelul Bran
  • Biserici și mănăstiriSchitul Sfântului Efrem cel Nou, Mănăstirea Bran, Mănăstirea Sfânta Ana, Mănăstirea Sfântului Efrem cel Nou, Mănăstirea Sfântului Apostol Toma, Schitul Colțul Chiliilor
Specii de dinozauri

Triceratops (Fața cu trei coarne)

Triceratops a fost un dinozaur erbivor care a trăit în urmă cu aproximativ 65 de milioane de ani în locul în care este acum America de Nord. Cântărea între 6 și 12 tone, avea între 7,9 și 9 metri în lungime și 3 în înălțime.

Numele i-a fost atribuit deoarece avea două coarne de 90 de centimetri deasupra capului și unul mai mic pe nas.

Albertosaurus(Șopârla-din-Alberta)

Albertosaurus a trăit aproximativ acum 70 de milioane de ani în urmă în vestul Americii de Nord. Dimensiunile erau relativ reduse, având 9-10 metri lungime și 2 tone greutate.

Acest dinozaur era un prădător biped cu niște mâini mici dotate cu doar 2 degete și un cap masiv care avea mulți dinți mari și ascuțiți.

Allosaurus(Șopârla-Diferită)

Allosaurus a fost un dinozaur carnivor biped cunoscut ca cel mai puternic prădător în America de nord acum 145-155 de milioane de ani.

Dinozaurul avea o lungime de 8,5 metri, iar greutatea varia între 1 și 4 tone.

Ankylosaurus(Șopârla-Anchilozată)

Ankylosaurus este reprezentantul cel mai faimos al dinozaurilor cu armură, fiind în același timp și cel mai mare. Este de asemenea unul dintre ultimii dinozauri de acest tip cunoscuți.

Carnotaurus(Taurul-Carnivor)

Carnotaurus este un gen de dinozaur teropod care a trăit în locul în care este acum America de Sud, măsurând o lungime de 7,5-9 metri și o greutate de cel puțin 1,3 tone.

Numele i-a fost dat deoarece era un carnivor ce avea coarne ce puteau fi utilizate în lupta cu rivalii.

Ceratosaurus(Șopârla-cu-Coarne)

Ceratosaurus a fost un dinozaur carnivor ce a trăit acum 150 de milioane de ani, având o înălțime de 6 metri, și greutatea de de o tonă la maturitate.

Ceratosaurii erau și înotători foarte buni, calitate neîntâlnită la ceilalți dinozauri tereștri.

Coelophysis(Schelet-Gol)

Coelophysis a fost un dinozaur carnivor mic (până la 1,2m) ce se hrănea cu insecte și ouăle altor dinozauri.

Picioarele sale scurte îl ajutau să alerge cu 50km/h și avea unul dintre cele mai mari creiere existente vreodată(de dimensiunea unei piersici).

Deinonychus(Gheara-Teribilă)

Deinonychus a fost un gen de carnivore dromaeosaurid dinozaur, care se presupune că a trăit cu aproximativ 115-108 de milioane de ani în urmă.

Greara lui gigantică imobiliza prada de dimensiuni mai mici, țintuind-o de sol.

Diplodocus(Grindă-Dublă)

Diplodocus este un gen de dinozaur sauropod erbivor de dimensiuni foarte mari descoperit în 1877, Dinozaurul a trăit cu 150-147 de milioane de ani în urmă, numele primindu-l datorită oaselor de pe coadă.

Se estimează că masa normală ajungea la 10-16 tone, iar lungime de 25 m (din care circa 13 coada și 6 gâtul)

Localizare

Dino Parc se află situat pe Strada Cetății, Râșnov Romacril 505400, în apropiere de Cetatea Râșnov, jud Brașov.

Fotografii

Text scris de: Andreea Daniela