Istoric

În anul 1968 Pădurea Hoia a intrat în atenția publicului, după publicarea unei fotografii celebre din care s-ar fi interpretat că ar fi imaginea clară a unui OZN.

În anul 2013 Pădurea Hoia Baciu a fost inclusă în cotidianul britanic ” The Guardian” în top 10 cele mai înfricoșătoare locuri din Europa, specificându-se că este una dintre cele mai bântuite păduri din lume.

Prezentare - Pădurea Hoia

Pădurea a fost numită ca fiind cea mai înfiorătoare pădure din lume, iar Poiana se presupune că cel mai înfiorător loc din pădure.

Pădurea Hoia Baciu sfidează investigațiile oamenilor de știință și atrage vrăjitoare românești, americani cu sabie și oameni care încearcă să curețe pădurea de rău prin intermediul yoga.
Numită după un cioban care a dispărut în pădure cu o turmă de 200 de oi, Hoia Baciu a intrat în atenția internațională în 1968, când Emil Barnea, un tehnician militar, a fotografiat ceea ce pretindea că este un OZN care planează deasupra Poienii.

Ceea ce diferențiază această poveste de alte afirmații OZN este că Barnea nu a avut nimic de câștigat din raportarea observării și de tot ce a pierdut.

Guvernul comunist a asimilat credința în paranormal cu nebunia și sabotajul de stat, iar Barnea și-a pierdut slujba într-o țară care nu avea sprijin pentru cei demiși.
Astăzi, vizitatorii pădurii raportează simptome ciudate – greață, anxietate, senzația de a fi urmăriți – și eșecul dispozitivelor electronice. „Ectoplasmele” sunt văzute în mod obișnuit de joggeri suficient de curajoși pentru a intra.

  • Activitățiechitație, paintball
  • Producători localilumânări, produse cosmetice, produse apicole, produse lactate Tesaturi lucrate manual: cuvertură, mileu
  • Tesaturi lucrate manualie, cojoc, covoare, prosoape, ciorapi
  • De vizitatMuzeul Etnografic al Transilvaniei, Parcul Cetățuia, Parcul Etnografic "Romulus Vuia”, Bastionul Croitorilor, Grădina Botanică Alexandru Borza, Parc Iulius Mall, Parcul Central Simion Bărnuțiu, Observatorul Astronomic
  • Biserici și mănăstiriCatedrala Mitropolitană Adormirea Maicii Domnului
Legende

Legenda numelui Hoia

O legendă ne povestește cum acum mulți ani, un cioban pe nume Hoia ar fi mers în pădure cu oile, dar nu s-a mai întors. Nu s-au găsit rămășițe umane sau animale după dispariția sa. Astfel Pădurea a luat numele ciobanului dispărut îm mod misterios

Legenda turiștilor

O altă legendă, la fel de tristă, spune că Pădurea Hoia se proteja singură de curioși, alungându-i pentru a-și păstra locurile intacte. Se spune că turiștii care intrau în păduse semnalau stări de rău, amețeală, greață și o dispoziție generală negativă imediat după ce au intrat ăn pădure.

Fauna

În Pădurea Hoia trăieşte o faună bogată şi diversificată, cu specii precum: mistreţ (Sus scrofa), iepure de câmp (Lepus europaeus), veveriţa (Sciurus vulgaris), bursc (Meles meles) sau vulpe (Vulpes vulpes).

Flora

Printre plantele rare ce pot fi regăsite în Pădurea Hoia se numără Papucul Doamnei (Cypripedium calceolus)- specie de orhidee , Stânjenelul (Iris), Șerpariţa (Bistorta officinalis), Căpşunica (Fragă neagră).

Localizare

Pădurea Horia Baciu se află situată în apropierea Muzeului de Etnografie, Cartierul Grigorescu, Cluj-Napoca, județul Cluj