Discover Romania

Despre noi - ”Discover Romania”

Pentru că tot mai mulți sunt cei care își petrec timpul în mijlocul naturii, descoperind frumusețiile țării, locuri și monumente istorice, peisaje impresionante, specii de animale și plante pe cale de dispariție, dar și tradițiile și obiceiurile specifice fiecărei zone a apărut Discover România.

Un proiect creat cu drag pentru toate sufletele dornice să plece în aventuri pe meleagurile acestei țări minunate și pline de mister – România. Toate articolele conțin informații concrete, ușor de citit și imagini superbe.

Produse cosmetice

Produse create home-made, din ingrediente naturale

Mâncare și băuturi

Produse naturale, create după rețetele bunicii

Decorațiuni

Elemente de decor, modele unicat, create manual

Producători români

Susținem producătorii locali și prezentăm produse realizate manual din toată țara, din ingrediente naturale, pe care să le aducem în atenția ta!

Pentru fiecare producător român poți vedea o scurtă prezentare, produsele realizate, unde găsești produsele și câteva imagini reprezentative.

0+
Destinații turistice
0+
Tradiții
0+
Producători români
0+
Produse naturale

Port tradițional

Îmbrăcăminte tradițional românească, cu motive tradiționale

Mâncare și băuturi tradiționale

Băuturi tradiționale: vinuri, țuică, siropuri

Mâncare tradițională: mămăligă, plăcintă pe lespe, colaci

Sărbători tradiționale românești

Sărbători păstrate din moși strămoși

Tradiții și obiceiuri

Noi – Discover Romania – prezentăm, cât se poate de detaliat, o parte din istoria tradițiilor românești: sărbătorile tradiționale, mâncarea tradițională, băuturile tradiționale, meșteșugurile tradiționale, portul tradițional și obiceiuri tradiționale.

Vin românesc

Vin romanesc, produs din cele mai rafinate soiuri de struguri, păstrate în timp pentru cea mai bună favoare, direct de la producători locali.

Ștează / vâltoare

Denumită și masină traditionala de spalat haine, astăzi șteaza este încă utilă pentru spălatul textilelor mari, cum ar fi covoare, preșuri, carpete pentru pereți, etc.

Sărbătoarea Dragobetelui

Dragobetele, sărbătoarea iubirii la români, are o simbolistică tradițională bogată și interesantă, fiind în esență un nou început.
0+
Destinații turistice
0+
Tradiții
0+
Producători români
0+
Produse naturale

Locuri populare de vizitat

Cele mai frumoase și cunoscute locuri din România ce pot fi vizitate în weekend 

Destinații puțin cunoscute

Destinații mai puțin cunoscute din Romțnia, oaze de liniște și relaxare

Activități

Vezi ce poți face atât tu cât și cei mici în anumite zone pe care le vizitezi

Destinații turistice

Ți-am pregătit o listă lungăăăă cu locuri minunate de vizitat din România. Indiferent de vreme, anotimp, sau depărtare, cu siguranță vei găsi un o destinație turistică care să se potrivească dorințelor tale!

Cheile Bicazului

Săpate în timp de râul Bicaz și afluenții săi, Cheile Bicazului sunt înconjurate de ziduri verticale de 300-400 metri.

Dino Parc

Dino parc se află în topul celor mai vizitate atracții turistice din Brașov, fiind cel mai mare parc cu dinozauri din Sud Estul Europei.

Castelul Cantacuzino

Cu o istorie de un secol, construit în stil neoromânesc, Castelul Cantacuzino ne învăluie în liniște și armonie, în ciuda trecutului zbuciumat.