Ceara naturală de albine

Ceara naturală de albine este, de asemenea, recoltată din stupi în timpul sezonului de vârf de recoltare. Albinele produc ceară (adesea cunoscută pentru lumânări din ceară naturală de albine) din glande speciale de pe abdomen, care produc picături de ceară care se întăresc în fulgi atunci când sunt expuse la aer.

Albinele lucrătoare iau acești fulgi în gură pentru a le înmuia într-un material fezabil care se atașează la fagure. La fel ca mierea, ceara de albine are o multitudine de beneficii naturale. Substanța este comestibilă, dar majoritatea beneficiilor sale sunt pentru piele și păr. Câteva avantaje ale utilizării cerii de albine includ:

 1. Hidratantă – Ceara de albine blochează umezeala și poate ajuta la menținerea pielii fermă și plină. Proprietățile anti-alergenice și antiinflamatorii calmează pielea ușor iritată, făcându-l unul dintre cele mai bune ingrediente de îngrijire a pielii pentru vindecarea rozaceei sau eczemelor.
 2. Ajută la protecția în fața agenților iritanți – Ceara de albine poate acționa și ca strat de protecție atunci când este aplicată pe piele. Poate proteja pielea de iritanții de mediu și de intemperii.
 3. Ajută la creșterii părului – Ceara de albine nu numai că hidratează și calmează părul, dar poate împiedica umezeala să iasă din păr. De asemenea, stimulează creșterea părului și reduce căderea părului.
Prezentare - Lumânări din ceară naturală de albine

Se știe că lumânările din ceară de albine ard mai mult și mai curat decât lumânările obișnuite din ceară. Aceste lumânări parfumate natural, făcute de albine pot părea mai costisitoare decât lumânările cu parafină, dar ard atât de mult mai încet, încât orice diferență de preț este anulată. De asemenea, nu picură excesiv și sunt singurul combustibil care emite ioni negativi în timpul arderii, revigorând corpul și curățând aerul de ioni pozitivi precum praf, mirosuri, toxine, mucegai, viruși care sunt deosebit de dăunători pentru cei care suferă de alergii de mediu. 

De ce să alegi lumânările din ceară de albine?
 • Create de albine, 100% naturale, fără substanțe chimiceCea mai veche lumânare cunoscută de om și apreciată din cele mai vechi timpuri. 
 • Ecologice și sigure, nu sunt toxiceLumânările din ceară naturală de albine ard foarte curat, cu puțin fum, atunci când sunt tăiate corespunzător, deoarece acestea nu sunt pe bază de ulei. Lumânările 100% din ceară de albine sunt naturale, nu suferă prelucrări chimice și sunt biodegradabile.
 • Au miros plăcutLumânările din ceară de albine au un miros grozav, deoarece sunt parfumate în mod natural de mierea și nectarul floral din fagure; carbon neutru.
 • Emit ioni negativiEste singura lumânare care emite ioni negativi pentru a purifica, curăța, îmbunătăți calitatea aerului și revigora corpul. Un ionizator natural!
 • HipoalergeniceLumânările naturale sunt hipoalergenice, pot fi utilizate de persoanele care suferă de alergii sau astm fără a crea reacții adverse.
 • RareCeara de albine costă de aproximativ 10 ori mai mult decât parafina. Se estimează că albinele trebuie să zboare 150.000 de mile pentru a colecta suficient nectar pentru a produce șase kilograme de miere doar pentru a secreta un kilogram de ceară. Și pentru fiecare 100 de kilograme de miere recoltate, apicultorul poate obține doar aproximativ 1-2 kilograme de ceară de albine. De aceea lumânările din ceară naturală de albine sunt mai scumpe și mai rare.
 • Durată de ardere mai lungăLumânările din ceară naturală de albine au un punct de topire ridicat (de fapt cel mai mare dintre toate cerurile cunoscute), ceea ce duce la un timp de ardere semnificativ mai mare (de 2-5 ori) și picură foarte puțin, dacă este deloc. Acest lucru compensează costul lor mai mare.
 • Lumină strălucitoareO lumânare din ceară de albine arde mai puternic, mai luminos și emite lumină naturală strălucitoare cu același spectru de lumină ca și soarele.
Producători români
Adu-ți aminte!

Producătorul local vine în atenția noastră cu lumânări din ceară naturală 100%, realizate manual, cu aspect de fagure, care să te facă să îți amintești de momentele frumoase din copilărie, de mirosul de miere proaspăt scoasă, de aroma fină a florilor, de bunica ce păstra atent lumânările din ceara harnicelor albinuțe

Vezi produsele

Lumânări cu Suflet

Din ceară naturală de albine, producurată de la alți producători locali, Lumânări cu Suflet are o varietate de lumânări din foiță de fagure sau turnate, relizate manual la cerințele cleinților.

Vezi produsele

Text scris de: Andreea Daniela