Istoric

Povestea Lavandă Triteni a început în anul 2014, din dorința creării unei oaze de odihnă și relaxare,  în inima unui sat din judeţul Cluj – Tritenii de Jos.

Așa cum foarte multă lume își dorește să scape de toată agitaâia din oraș orientându-se spre un loc mai liniștit, familia care stă în spatele acestui brand românesc, a ales un sat din apropierea Clujului. Din dorința de a împărtășii cu toată lumea un colț de natură, liniște și frumos, a luat naștere o cultură de doar câțiva butași de lavandă. Astăzi micul paradis violet se întinde pe mai mult de 30 de ari.

Prezentare - Lavanda Triteni

Lavandă Triteni – „Lavandă cu suflet” a început ca o mică afacere a familiei Tămaş (părinţii Gavril si Susana, alături de fiica, Mihaela si fiul, Mihai).

Ca în majoritatea cazurilor, mica afacere de familie nu a avut un început promițător, însă munca ăn echipă, perseverența și dorința ca la final să creeze ceva frumos, au făcut ca prin Lavanda Triteni să scrie propria poveste și să picteze în nuanțe calde de mov dealurile din Triteni de Jos.

Din dorinţa de a face cunoscută această plantă şi a o aduce în atenţia oamenilor, produsele realizate din lavanda cultivată de acești mici producător români au ajuns la diverse târguri tematice. La început, la prezentări apăreau doar florile de lavandă, iar mai apoi diferite tipuri de produse cu și din această floare minunată:  de la apă şi ulei esenţial, 100% naturale, la diverse tipuri de lumânări din ceară naturală, de la săculeţi, figurine, perne, la jucării felurite, toate confectionate din materiale textile și umplute cu flori de lavandă. 

Pentru că își doresc să ne putem bucura de beneficiile lavandei, se află în procesul de testare a unor rețete de săpunuri și produse cosmetice din ingrediente naturale, realizate cu atenție și grijă.

Cât despre afacere, am aflta că ”Este un drum destul de lung, care presupune multă muncă, însă nimic nu poate sta în calea unui om care are un vis în care crede și  care este dispus să își canalizeze toată energia înspre transformarea visului în realitate.”

Producătorii ne promit că ”În acest an, ne propunem să ducem mai departe şi povestea vizitării câmpului nostru de lavandă, cu un eveniment la organizarea căruia am început deja să lucrăm. Avem înceredere că o să reuşim să vă surprindem cu adevărat şi că „Totul va fi bine”, astfel încât să ne puteţi vizita În număr cât mai mare.”

Se pot realiza și ședințe foto pentru evenimente speciale, în grădina cu lavandă, dar cu programare în prealabil.

Ce beneficii poate avea lavanda?

*Se crede că uleiul de lavandă are proprietăți antiseptice și antiinflamatoare, care pot ajuta la vindecarea arsurilor minore și a mușcăturilor de insecte.

*Cercetările sugerează că lavanda poate fi utilă pentru tratarea anxietății, insomniei, depresiei și neliniștii.

*Unele studii sugerează că consumul de lavandă ca ceai poate ajuta la probleme digestive precum vărsături, greață, gaze intestinale, stomac deranjat și umflături abdominale.

*În plus față de a ajuta la problemele digestive, lavanda este utilizată pentru a ajuta la ameliorarea durerii de dureri de cap, entorse, dureri de dinți și răni. Poate fi folosit și pentru prevenirea căderii părului.

Produse

Produsele Lavanda Triteni pot fi găsite pe paginile de Facebook şi Instagram, dar şi la Căsuta cu Lavandă din Triteni, de la Salina Turda, unde mereu te va întâmpina cineva cu drag, gata să îți prezinte tot felul de aranjamente și ornamente create special, din lavandă.

Printre produsele din și cu  lavandă din plantația proprie, pe care le găsiți la ei se numără:

  • Ulei de lavandă
  • Apă de lavandă
  • Săculeți cu lavandă
  • Ornamente cu lavandă
  • Buchete cu lavandă