Istoric

Încă din cele mai vechi timpuri, strămoșii noștri au utilizat diverse plante în tratarea bolilor de piele sau pentru o stare de sănătate mai bună. Cu timpul, aceștia au reușit să extragă uleiuri, unturi și uleiuri esențiale din plantele pe care le considerau benefice pentru organism.

Astăzi produsele cosmetice artizanale sunt definite ca produsele cosmeticele realizate de meșteșugari, fie complet manual, fie cu ajutorul instrumentelor manuale sau chiar a mijloacelor mecanice, atâta timp cât contribuția manuală directă a meșteșugarului rămâne cea mai substanțială componentă a produsului finit și se folosesc majoritar ingrediente naturale.

 

Prezentare

Aceste produse cosmetice comerciale  care conțin culori artificiale, mirosuri sintetice sau alte substanțe chimice preiau controlul asupra sănătății pielii. Utilizarea unor cantități masive de substanțe chimice pe termen lung poate afecta sănătatea. Acestea nu ne afectează doar pe noi, ci pot duce la acumularea de substanțe chimice cancerigene și hormon-perturbatoare în sol și în rezervele de apă dulce, distrugând mediul înconjurător.

Consumatorii preferă produsele de înfrumusețare artizanale și realizate manual, deoarece există o creștere în neîncredere față de marile companii de cosmetice.

Produsele cosmetice artizanale devin populare datorită compoziției lor și a rețetelor simple. Produsele de înfrumusețare relaizate manual folosesc adesea mai puține substanțe chimice și se bazează pe mai multe substanțe organice, ce au o mulțime de proprietăți benefice. Acest lucru le face mai atrăgătoare pentru consumatorii care doresc produse de înfrumusețare mai sigure și mai naturale.

Săpunurile artizanale sunt fabricate manual , prin metoda ”la rece”, ceea ce asigură că beneficiile uleiurilor, unturilor și vitaminelor rămân în produsele finale.

Bombele de baie artizanale conțiun uleiuri esențiale naturale, coloranți naturali și flori uscate pentru decor. Acestea pot fi o variantă optimă pentru bombele de baie ce conțin o mulțime de compuși chimici.

Bine de știut

Deși în unele părți ale lumii termenii sunt acum folosiți în mod interschimbabil, produsele artizanale diferă considerabil de produsele meșteșugărești.

Asemănările constă în faptul că produsele meșteșugărești și artizanale pot fi realizate manual și din aceleași materiale.

Cu toate acestea, meșteșugarii posedă abilități transmise de generații în comunitățile lor și creează produse care își susțin tradiția și sunt expresii ale culturii lor.

Artizanatul poate fi autodidact sau învățat într-o școală. Artizanatul nu este un bun creat pentru a comunica articole cu un sens tradițional sau simbolic profund sau pentru a urma o ideologie, pentru a exprima o identitate culturală sau moștenirea unei societăți. La produsele artizanale imaginația nu are limite, fiind locul perfect în care arta și știința creează un tot unitar.

Producători români de cosmetice artizanale
 Salt&Art

Salt&Art vine în atenția noastră cu săpunuri și bombe de baie ce pot fi încadrate cu lejeritate la categoria de cosmetice artizanale românești.

Produsele sunt realizate în cantități limitate, investindu-se atenție și pasiune pentru crearea unor produse ce încântă privirile și simțurile.

Vezi produsele

Freya

Freya este un producător român specializat în crearea de săpunuri artizanale și lumânări naturale. Produsele pot fi realizate la comandă, în funcție de dorințele și nevoile fiecăruia. În plus, pot fi realizate săpunuri în modele și forme diferite, în funcție de momentele speciale la care se vor oferi: nunți, botezuri, aniversări, cununii, etc.

Freya Soap este printre singurii producatori din România care produc săpunuri vegetale ce conțin burete Lufa în interior, care ajută la exfolierea pielii

Vezi produsele

Soap Me good

Săpunurile artizanale Soap me Good pot fi definite ca o explozie de culoare, texturi și arome. Fiecare produs vine într-o variantă unicat, cu stoc limitat și este creat să te ducă pe trezească amintiri nostalgice ale poveștilor din copilărie. 

Grăbește-te și vezi ce produse artizanale sunt în stoc! În fiecare sezon apare o combinație diferită de uleiuri, unturi, culori și miresme!

Vezi produsele

Text scris de: Andreea Daniela