Istoric

Sărurile care erau comercializate în primele zile ale civilizației erau folosite exclusiv pentru aromarea alimentelor. 

Istoria arată că unele săruri de baie au fost utilizate frecvent pentru proprietățile lor de vindecare și au fost frecvente în medicamente și remedii la domiciliu pentru vindecarea unei varietăți de afecțiuni, inclusiv boli de piele, artrită și mușchi dureroși. Sarea a fost transformată într-o varietate de unguente topice, menite să trateze totul, de la acnee la linii fine și riduri.

Popularitatea și beneficiile vindecătoare ale sării au jucat un factor important în înființarea de case de baie comunale.  Aceste case de baie relaxante au devenit populare, iar stațiunile de lux au început să se deschidă în toată Asia, axate pe proprietățile restaurative ale sărurilor de baie utilizate în apă.

În 1753, un medic englez a publicat un articol care detaliază efectele curative ale apei de mare, realizate din săruri naturale. Acest lucru a făcut ca mai târziu să se deschidă spitale în jurul mării și în curând termenul de talasoterapie, adică îngrijirea mării în greacă, a fost creat pentru a descrie tratamentele terapeutice cu sare de baie disponibile în clinicile nou create.

Prezentare săruri de baie

Pentru proprietățile lor antibacteriene, decongestionante și purificatoare, sărurile de baie pot fi folosite în orice anotimp, chiar dacă iarna este momentul ideal pentru a face o baie caldă cu o mână de săruri de baie. Ca alternativă, se poate opta pentru o baie liniștitoare la picioare, care nu necesită un consum excesiv de apă. 

Cele mai frecvente și mai puțin costisitoare săruri de baie sunt amestecurile făcute din sare de mare și uleiuri esențiale. Acesta nu sunt rafinate și sunt deosebit de bogate în oligoelemente prețioase, inclusiv iod, fluor, calciu, magneziu și potasiu. Dacă adăugați sarea de mare în apa de baie, aceasta eliberează toate proprietățile sale: ajută la reducerea tensiunii musculare, ameliorează iritarea pielii și vă oferă o dispoziție bună, eliminând stresul și anxietățile. Combinând sarea cu picături de ulei esențial, efectele benefice se înmulțesc, ajutând la tratarea acneei și psoriazisului, calmarea pielii inflamate și echilibrarea pH-ul pielii.

Uleiuri esențiale

Ulei de lavandă

Popularitatea lavandei se datorează în parte parfumului său blând și efectului asupra stării de spirit. Lavanda este adesea folosită pentru a promova relaxarea și echilibrul, ceea ce permite un somn mai odihnitor. Lavanda ameliorează durerea și inflamația. Poate fi folosită și pentru tratarea durerilor de cap și a migrenelor.

Ulei de lămâie

Lămâia și alte uleiuri esențiale de citrice au prezentat beneficii pentru oameni atunci când sunt utilizate în aromoterapie.

O revizuire din 2015 a raportat că uleiul esențial de lămâie are proprietăți antiseptice, antifungice, antimicrobiene, astringente și detoxifiante care contribuie la funcționarea sistemului imunitar.

Ulei de portocale

Uleiul esențial de portocale se obține prin comprimarea cojilor de portocale. Unele utilizări surprinzătoare pentru această aromă binecunoscută includ relaxarea musculară, precum și anxietatea și reducerea stresului.

Ulei de trandafir

Se crede că uleiul esențial de trandafir calmează pielea și sistemul nervos. Combinația dintre ulei de trandafir cu mușețel, lemn de santal sau salvie clary oferă un somn mai liniștit și odihnitor.

Ulei de ghimbir

Uleiul de ghimbir este un ulei cald, picant, energizant, derivat din rădăcina plantei (rizomul, dacă suntem tehnici). 

Ulei de mentă

Uleiul de mentă are o aromă puternică și fresh, fiind utilizat pentru afecțiunile pielii, lăsând o senzație de confort. Are o acțiune stimulatoare care poate ajuta la ameliorarea oboselii și vă poate ajuta să vă concentrați. 

Ulei de busuioc

Uleiul esențial extras din busuioc are multe beneficii topice și interne. S-a arătat că este atât antiviral, cât și antiinflamatoar, deci ar putea funcționa ca remediu pentru răceală și gripă, și ar ajuta la relaxarea musculară.

Ulei de oregano

Acest ulei esențial condimentat are beneficii antibacteriene, antivirale și antifungice care pot ajuta la tratarea infecțiilor bacteriene, a psoriazisului și a negilor.

Beneficii

De-a lungul timpului aamenii s-au bucurat de tratamente cu săruri de baie pentru a ameliora tensiunea musculară, a reduce stresul și a detoxifica corpul. Sărurile de baie au fost, de asemenea, susținute ca o metodă de îmbunătățire a circulației sângelui și chiar de a trata crampele și simptomele asociate menstruației și menopauzei.

Producători români
Salt&Art

Salt&Art propune o gamă de produse naturale care nu doar îngrijesc pielea, dar pot contribui și la starea de spirit, prin proprietățile sale aromaterapeutice.

Beneficiile unei bombe de baie de la Salt&Art: hidratează și hrănește pielea, relaxează mintea și corpul, poate influența starea de spirit

Ingrediente: bicarbonat, acid citric, amidon de porumb, ulei de cocos, uleiuri esentiale, plante decorative

Vezi produsele

Kalari Cosmetics

Bombele de baie Kalari sunt naturale și sunt fabricate manual, din ingrediente de calitate, nu conțin coloranți artificiali, parfumuri sau alte substanțe nocive.

Bomba de baie Fizz conține bicarbonat de sodiu, acid citric, sare Epsom (sare amară) și parfumate cu ulei esențial. Prin combinarea acestor ingrediente îți oferim baia efervescentă senzațională, despre care bombele sunt renumite.

Săruri de baie, cu sare de mare, sare de Himalaya, ulei de migdale si lavanda au multiple beneficii medicinale și terapeutice: stimulează circulația sângelui, relaxează musculatura, detoxifică, echilibrază pH-ul și nivelul de electroliți

Vezi produsele

Soap Me Good

Soap me Good este afacerea unui producator român ce realizeaza produse cosmetice din ingrediente naturale, având grijă atât de pielea noastră, cât și de mediul înconjurător.

Bombele de baie conțin uleiuri esențiale și ingrediente naturale pentru a-ți ajuta corpul să se relaxeze și destreseze cu o baie fierbinte bine meritată!

Vezi produsele

One Drop

Sare de baie cu parfum intens de lavandă, realizată manual, pentru cele mai revitalizante băi.

Pentru a te bucura pe deplin de beneficiile sărurilor de baie și lavandei, tot ce trebuie să faci e să te relaxezi într-o cadă cu multă multă Sare de baie produsă de One Drop.

Vezi produsele

Prăvălia cu Săpunuri

Ingredientele au fost alese pentru proprietăţile lor de hidratare și catifelare, de îndepărtare a celulelor moarte, de calmare şi relaxare a pielii. 

Mod de utilizare: Pentru un efect imediat recomandăm a se folosi după duş! Umpleţi cada cu apă şi puneţi 2-3 inimioare efervescente pline de săruri de baie, uleiuri aromate şi petale de flori, iar relaxarea poate începe!

Vezi produsele

Text scris de: Andreea Daniela